Direct naar de inhoud.

Storm slaat noordoosten over

  • door:
  • op:
Storm in de Kanaalstreek (F: RTV1)

STORM – Het waaide uitzonderlijk hard afgelopen donderdag. Aan de westkust was sprake van een zeer zware westerstorm (code rood). Daarbij werden windstoten tot circa 140 km/uur gemeten.

In onze provincie en in Drenthe viel het nog enigszins mee met de storm. Natuurlijk is er veel schade maar dit staat in het niets met de rest van ons land. Er werden hevige windstoten gemeten in Zuid Drenthe, met uitschieters naar 100 kilometer per uur in bijvoorbeeld Hoogeveen.

Noordoosten

Het lijkt daarmee dat de storm die Nederland teisterde, de provincies Groningen en Drenthe grotendeels in kracht heeft overgeslagen. Vanuit het hele land kwamen meldingen van kapotte daken, omgevallen muren en andere schade. Daarnaast vielen er in Overijssel twee doden door omgevallen bomen en afgebroken takken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal