Direct naar de inhoud.

Wintertijd begint met gure noordoostenwind

  • door:
  • op:

.
STADSKANAAL – We kunnen zondag een uurtje langer slapen, want dit weekend begint de wintertijd. Deze begint wel ronduit guur, want met een aantrekkende noordoostenwind stroomt koude lucht vanuit Scandinavië ons land binnen. Zo meldt weeronline.

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober wordt de klok om 03.00 uur een uur teruggezet, naar 02.00 uur. De wintertijd is eigenlijk de standaardtijd. Die duurt vijf maanden, van de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart. Dit betekent voor 2019 dat op 30 maart de zomertijd weer ingaat en de klok een uur vooruit wordt gezet.

Guur
Weeronline: De temperatuur ligt zaterdagnacht rond het vriespunt. Zondag waait een gure noordoostenwind en is het hooguit 6-8 graden. Op de meeste plaatsen is het droog met wat zon. Maandag en dinsdag is het met 4-7 graden waterkoud. De gevoelstemperatuur ligt enkele graden boven nul. Vooral dinsdag wordt neerslag verwacht.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal