Direct naar de inhoud.

Zoutstrooien in Borger-Odoorn wordt stukje burgerparticipatie

  • door:
  • op:
wegenzout
wegenzout zelf ophalen in Borger-Odoorn

EXLOO – Gladheidsbestrijding is niet alleen een zaak van de gemeente, maar ook van de inwoners, vindt de gemeente Borger-Odoorn. “We hopen op een stukje burgerparticipatie”, zegt wethouder Freek Buijtelaar vandaag op de zender van de regionale omroep RTV Drenthe. Borger-Odoorn strooit alleen op de belangrijkste wegen. De wethouder zegt afgelopen winter veel klachten gehad te hebben uit de wijken maar kan als gemeente niet alles doen. Een idee is om nu zout beschikbaar te stellen, zodat mensen zelf hun omgeving ijsvrij kunnen houden.

Vrijwillig
De wethouder vindt wel dat dit dan op een ‘georganiseerde’ manier moet gebeuren. “We willen dat burgers, ondernemers of verenigingen dat met kennis van zaken gaan doen, natuurlijk op vrijwillige basis”, zegt Buijtelaar tegen verslaggever Steven Stegen van RTV Drenthe. Voorzitter Derk Smit van Dorpsbelangen in Nieuw-Buinen noemt het een sympathiek plan, maar hij betwijfelt of er voldoende bereidheid is. “We gaan ons zelf in elk geval niet aanmelden, we hebben daar gewoon de menskracht niet voor. Ik denk dat veel mensen wel zout willen, maar dan voor eigen gebruik.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal