Direct naar de inhoud.

Vier in één klap bij Goedewaagen

  • door:
  • op:

NIEUW-BUINEN – Ook dit jaar is Goedewaagen deelnemer aan de Drentse Bedrijvendag. Motto bij Goedewaagen is deze keer ‘Vier in één klap’. Op zaterdag (4 november) presenteren zich aan de Glaslaan 29 in Nieuw Buinen tussen 13 en 17 uur maar liefst vier bedrijven.

In het voorgebouw van de fabriek is dat de Stichting Keramisch Museum Goedewaagen, met een indrukwekkende collectie sier- en gebruiksaardewerk uit de periode 1890-1970. Te zien is onder andere de tegelkunst van de Utrechtse fabriek Westraven en een unieke collectie Nederlandse serviezen van Wim Trompert. Medewerkers van het museum verzorgen verschillende rondleidingen.

Bezoekers aan het 4000 vierkante meter grote bedrijfspand aan de Glaslaan tonen zich telkens weer overrompeld door de enorme verscheidenheid aan keramische producties van Goedewaagen. Sieraardewerk van Delfts Blauwe traditionals, aan de technieken getrouwe plateelseries en moderne design: het wordt er gemaakt. Van Goudse pijpen tot zorgvuldig beschilderde miniatuurhuisjes, van serviezen (oud tot nieuw) en van tegels tot tegeltableaus. De tegelkunst staat ook voorop bij de nieuwste bedrijfsaanwinst van Royal Goedewaagen, de tegelfabriek Albarello in het Friese Menaldum. In het museum en de winkel worden tegels en tegeltableaus geëxposeerd van Albarello.

Bijzonder is ook de productie van op hoge temperatuur gestookte urnen door Goedewaagens bedrijfsaanwinst uit 2013, het Nederlands Urnencentrum. Ook van dit bedrijf is de productie op meerdere plaatsen in het gezamenlijke pand te zien

Eén uur durende rondleidingen met demonstraties door de fabriek worden gehouden om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Voor de deelname geldt de gereduceerde prijs per persoon van € 2,50; voor jongeren van 6 t/m 17 geldt de halve prijs.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal