Direct naar de inhoud.

Duurzaam Bouwen in Nieuw Veenlanden

  • door:
  • op:
Zonne-energie

NIEUW BUINEN – Familie Sanders, eigenaar van de te bouwen woning aan Westerdiep 37 in Nieuw-Buinen, ontvangt als eerste bouwer in Nieuw Veenlanden 2.0 een subsidie van 6000 euro als tegemoetkoming in de kosten voor duurzaam bouwen.

De gemeente Borger-Odoorn wil meer inzetten op duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Nieuwbouwwoningen waarvan de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) wordt teruggebracht van 0,4 naar 0,15 komen in Nieuw Veenlanden in aanmerking voor een subsidie. De subsidie bedraagt 6000 euro en is bestemd voor particuliere woningeigenaren, als tegemoetkoming in de kosten voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isolatieglas en spouwmuurisolatie.

Actieve bijdrage
Wethouder Souverein reikt donderdag 9 november een symbolische cheque uit aan de familie Sanders die als eerste het subsidiebedrag uit de regeling duurzaam bouwen ontvangt. Deze dag is tevens het startmoment voor de bouw van de woning aan Westerdiep 37. Souverein: “Vandaag de dag is er veel aandacht voor het gebruik van duurzame materialen en energieneutraal bouwen en wonen. Als gemeente willen we daar een actieve bijdrage aan leveren. Daarom ben ik blij dat ik deze tegemoetkoming mag overhandigen. Ik hoop en verwacht dat er nog veel bouwers volgen en dat Borger-Odoorn hiermee een mooi aandeel kan leveren aan een duurzame samenleving.”

Nieuw Veenlanden
Het project Nieuw Veenlanden 2.0 telt 60 kavels, waarvan er al veel zijn verkocht of in optie uitgegeven. Een deel daarvan is bestemd voor de bouw van 24 starterswoningen voor beginnende woningeigenaren. Deze woningen worden gebouwd met een EPC van 0,0 en zijn daarmee energieneutraal. Borger-Odoorn streeft er naar om duurzaam bouwen zoveel mogelijk te faciliteren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal