Direct naar de inhoud.

Leerlingen CBS Rehoboth ontbijten met burgemeester

  • door:
  • op:
Archieffoto: Burgemeester Jan Seton

VALTHERMOND – Vrijdagmorgen 10 november schoven 24 leerlingen van CBS Rehoboth uit Valthermond aan voor het Burgemeestersontbijt met burgemeester Seton en zijn echtgenote. Burgemeester Jan Seton onderstreepte hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel kregen de kinderen de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de burgemeester en zijn vrouw en met elkaar van gedachten te wisselen.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
De gemeente Borger-Odoorn heeft voor het goede doel een donatie aan het Jeugdcultuurfonds overgemaakt. Met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’, laat het Jeugdcultuurfonds samen met het Jeugdsportfonds kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal