Direct naar de inhoud.

Festival of Lessons and Carols door Cantabile

  • door:
  • op:

STADSKANAAL –Vocaal Ensemble Cantabile uit Stadskanaal geeft op zondag 10 december een
kerstconcert in Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk te Stadskanaal. Het koor staat onder leiding van Henk de Vries uit Groningen en zal op deze middag begeleid worden door organist Vincent Hensen.

Cantabile brengt een klassiek Festival of Lessons and Carols ten gehore. Het eerste Festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren: vanuit Cambridge verspreidde het feestelijke festival zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Ook in Nederland is op veel plaatsen het festival een opmaat geworden naar kerstmis. Nog elk jaar zingt in Cambridge het beroemde Choir of King’s College de Carols op kerstavond waarbij negen korte lezingen afgewisseld worden met carols. Cantabile zal deze cyclus in Stadskanaal uitvoeren met in het Engels gesproken teksten die worden afgewisseld met bekende en minder bekende Christmas carols.
De entreekosten bedragen € 10,00 inclusief koffie of thee na afloop.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal