Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Laatste kans voor glasvezel buitengebied

WESTERWOLDE – Hel loopt niet echt lekker het aanvragen voor glasvezel in het buitengebied. Aanvragen kan nog maar een kleine drie weken. Inmiddels hebben zich 691 huishoudens (22%) zich ingeschreven. Bewoners hebben tot 4 december de gelegenheid om zich aan te melden voor glasvezel. Bij minimaal 50% krijgt glasvezel in het buitengebied van westerwolde en Stadskanaal groen licht. Anders is het over en uit.

Veel Westerwolders en Knoalsters in het buitengebied lijken zich te laten afschrikken door de hoge kosten van een glasvezelaansluiting van ruim 1.800 euro. “Voor een aantal mensen is dat zeker een drempel, maar die kunnen gebruik maken van een regeling om vijftien euro per maand te betalen”, zegt Olde Agterhuis, van de stichting Snel Internet Westerwolde/Stadskanaal. Agterhuis: “de tijd begint te dringen. Er moeten nog zeker 800 huishoudens worden overgehaald, voor 1 december”.

 Extra inschrijfmiddagen

De afgelopen periode stond reeds in het teken van diverse inloopdagen, georganiseerd door de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. Bewoners krijgen hier advies en hulp van de talrijke ambassadeurs bij bijvoorbeeld providerkeuze en inschrijven.

Besloten is om nog vier extra inschrijfmomenten te organiseren voor geïnteresseerde bewoners uit het buitengebied. Op deze dagen staan de serviceproviders voor u klaar om te helpen met uw inschrijving. Deze dagen staan zowel op de websites van de Stichting als van Mabin Groningen. De extra inschrijfmomenten vinden plaats op de volgende data:

 

  • 15 november |Zaal Rendering Vlagtwedde | 14.30u – 17.30u
  • 16 november | Gemeentehuis Sellingen     | 14.30u – 17.30u
  • 21 november | Gemeentehuis Wedde        | 14.30u – 17.30u
  • 22 november | Gemeentehuis Stadskanaal   | 14.30u – 17.30u

 

Ook vindt op 15 november vanaf 19.30 uur een speciale ondernemersavond plaats in Zaal 12 te Vlagtwedde. Ondernemers kunnen hier terecht met vragen over de beste mogelijkheden voor hun bedrijf.

Planning

Bewoners hebben dus nog drie weken om zich in te schrijven voor glasvezel. Na 4 december zal duidelijk worden of het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal een feit is. Tot 4 december kunt u zich nog aanmelden bij één van de serviceproviders.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Laatste kans voor glasvezel buitengebied

  1. Ik las dat de prov zo’n 40mil beschikbaar steld voor aanleg glasvezel buitengebied waarom zijn voor ons de aansluit kosten dan zo hoog als er een geld bedrag klaar staat of worden wij misleid!

  2. Wellicht is het dan wel zo fair om hier ook even voor het grote publiek te melden, hoeveel Jan met de Pet zelf moet neertellen om een glasvezelaansluiting te krijgen… 1800 euro???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.