Direct naar de inhoud.

Gemeente koopt voormalig TURV-terrein Exloo

  • door:
  • op:
Voormalige TURV Distillery – (F: Google Streetview)

BORGER-ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn koopt het voormalige terrein van TURV Distillery in het centrum van Exloo aan. Burgemeester en wethouders hebben hier overeenstemming over bereikt met de eigenaresse van het perceel aan de Zuiderhoofdstraat 6-8.

De panden van TURV Distillery werden in de nacht van 29 op 30 maart door een brand verwoest. De eigenaar kwam daarbij om het leven. Het college van Borger-Odoorn is afgelopen zomer door de makelaar van de eigenaresse benaderd over eventuele aankoop.

Toekomst
Het beleid van de gemeente is om in principe zo min mogelijk vastgoed aan te kopen, en waar mogelijk zelfs af te stoten. De gemeente ziet echter het grote belang van de centraal gelegen plek in Exloo. Bovendien bevindt zich op een deel van het perceel een gemeentelijke waterberging in de grond voor de infiltratie van regenwater. Burgemeester Jan Seton: “Voor ons als gemeente al met al reden genoeg om tot aankoop over te gaan. Los daarvan hoop ik dat dit de nabestaanden helpt hun blik op de toekomst te richten.”

Winterklaar
Voor de winter worden wat kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan een deel van het dorpsplein dat op het perceel ligt. In de loop van 2018 wil de gemeente samen met dorpsbewoners nadenken over structurele invulling van het terrein.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal