Direct naar de inhoud.

Hermien Cats doet mee aan Circus Gerschtanowitz

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Ze timmert al een paar jaar aan de weg in het noorden van het land, maar aanstaande zaterdag kan ook de rest van Nederland de zangkunsten van Hermien Cats uit Stadskanaal zien en horen in het tv-programma ‘Circus Gerschtanowitz’ op SBS6. In deze show ontvangen Winston en Renate Gerschtanowitz de meest bijzondere, gekke, creatieve deelnemers en acts die het steeds met twee of drie tegen elkaar opnemen.

Maar wie is de beste? De kandidaten moeten zelf inschatten hoe een honderdkoppige publieksjury over hen oordeelt. Doen ze dat goed, dan gaan ze met een mooi geldbedrag naar huis. ,,Ik kan natuurlijk nog niet zeggen hoe het is gegaan, dat moeten de kijkers zelf zaterdag maar bekijken’’, zegt Hermien, die is benaderd om aan het programma mee te doen. ,,Ik heb wel eerst een voorauditie moeten doen en na een paar weken heb ik bericht ontvangen dat ik door was naar de opnames op het Mediapark in Hilversum.’’

Spannend
Het was voor de 46-jarige Hermien de eerste keer dat ze bij landelijke tv-opnames aanwezig was, dus enige spanning en zenuwen waren er wel vooraf. ,,Ik vond het spannend om een keer mee te maken, maar ik ben gelukkig de hele dag heel goed begeleid. De opnames vielen me achteraf erg mee, al was het wel een lange dag. Gelukkig ben ik van huis opgehaald en ook weer thuis gebracht.’’

Droom
Hoewel ze niets over de uitslag kan zeggen, heeft Hermien wel de hoop dat er meer voortkomt uit haar deelname aan ‘Circus Gerschtanowitz’. ,,Het is nog steeds een hobby, maar ik zou het best leuk vinden om er meer van te kunnen maken’’, zegt Hermien, die sinds acht jaar echt serieus bezig is met het opbouwen van een solocarrière als sopraan. ,,Ik heb regelmatig optredens en ik zing een gevarieerd repertoire uit opera, operette, musical en andere klassieke stukken samen met het ensemble Las Niñas. Maar ik zou het ook leuk vinden om elders in het land op te treden met grote orkesten.’’ Haar grootste wens is echter overduidelijk: optreden met André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest tijdens de jaarlijkse concerten op het Vrijthof in Maastricht. ,,Dat zou echt een droom zijn!’’

Hermien Cats is zaterdagavond vanaf 20.00 uur te zien in ‘Circus Gerschtanowitz’ op SBS6.

[Margreet Pronk]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal