Direct naar de inhoud.

Wintersfeerconcert met locaal talent

  • door:
  • op:

Hermien Cats

SCHEEMDA / STADSKANAAL – Hermien Cats en Annechienus Pot stralen samen op zaterdagavond 17 december in Scheemda in een uniek wintersfeerconcert met een vleugje kerst. Dit optreden zou je misschien wel “het geheim van Oost-Groningen” kunnen noemen. Stadskanaal meets Veendam in Scheemda. Twee solisten, waarvan men buiten Oost-Groningen bijna niemand weet hoe goed ze zijn. Ze hebben wel eens eerder samen gestaan op hetzelfde podium, maar het concert in Scheemda is toch wel een beetje uniek.

Voor muzikale solisten uit Oost-Groningen is het lastig een nationaal podium te vinden en nog lastiger een internationaal podium. Een optreden in eigen woonplaats is uiteraard niet moeilijk te arrangeren voor locaal talent, maar indien men in de provincie Groningen concludeert: “wat een talent, daar zit veel meer in”, of: “dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een internationale carrière”, hoe maak je dan de vervolgstappen? De in Oost-Groningen wonende talentvolle sopraan Hermien Cats is zo iemand. Vele fans in de omgeving van de eigen woonplaats Stadskanaal en vele likes op YouTube over haar optreden met Jan Vayne, maar hoe kom je dan vervolgens op (inter)nationale podia? Dat geldt ook voor de bariton met de warme klankkleur Annechienus Pot uit Veendam. Ook hij zingt de sterren van de hemel, maar alleen in Oost-Groningen weten ze dat op dit moment te waarderen.

Hermien: “ik ben blij dat ik een keer met Annechienus op het podium kan staan en dat we samen een geheel programma mogen invullen met liederen die wij mooi vinden. Via onze stemmen proberen we andere mensen gelukkig te maken. Muziek vertelt verhalen. Als zangeres kun je daarmee mensenharten bewegen”.
Mensen met hun zangtalent intens laten genieten en gelukkig te maken, dat is voor Hermien en Annechienus het ultieme aan muziek maken. Dit unieke wintersfeerconcert met een vleugje kerst kenmerkt zich door de herkenbare melodieën uit de operette, musicals en opera in een kleine intieme zaal. Voor de begeleiding op de piano is de creatieve Groninger Erik Kammenga gevraagd. Hij is wereldberoemd in de provincie Groningen als pianist, organist en pianodocent.

Zaterdag 17 december 2016 / aanvang 20.00 uur / locatie: bij het kerkje van Kees en Ædda, Molenstraat 14, Scheemda / kaarten á 7euro50 reserveren kan via k.b.vanslochteren@gmail.com-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal