Direct naar de inhoud.

Dina Ivanova start 17e Klassiek in ’t Veen

  • door:
  • op:
Dina Ivanova – F: Allard Willemse

VALTHERMOND – Na een heerlijke warme lange zomer opent de Stichting Klassiek in ’t Veen op zaterdag 29 september haar 17e kamermuziekserie met de jonge, zeer talentvolle Russische pianiste Dina Ivanova in een programma van allure. Met dit grote recital toont Ivanova haar bijzondere specialiteiten: van vreugdevolle virtuositeit tot gevoelige intimiteit. Zij speelt werken van Paganini ,Liszt en Schubert omlijst door – hoe kan het anders – twee Russische componisten (en vrienden voor het leven) Tanejev en Tschaikovsky. De Grand Sonata van Tschaikovsky is een monument en het sluitstuk van het programma.

Het concert wordt gehouden in de concertboerderij aan het Zuiderdiep 279 Valthermond.

 

Programma:
Taneyev – Prelude & Fuge, Op.29
Liszt/Rubinstein – Zwei Lieder, S544
Schubert/Liszt – Auf dem Wasser zu singen, S558/2
Paganini – Grandes Études, S141
PAUZE
Tchaikovsky – Grand Sonata, Op.37

Dina Ivanova

Op 21 oktober 2017 was Dina Ivanova een van de eerste drie prijswinnaars op de 11e Liszt International Competition in Utrecht. Ze ontving ook de Capgemini Audience Award. Ze ontving beide prijzen in de grote zaal van TivoliVredenburg na een optreden van het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz. Ze begon meteen aan een tournee door Nederland.

Als onderdeel van het Career Development Program, dat wordt aangeboden door de Liszt Competition, kan ze uitkijken naar vele toekomstige opdrachten, waaronder optredens als solist bij het Korean Symphony Orchestra in het Seoul Arts Center. Evenals recitals over de hele wereld, waaronder Brazilië, Ecuador, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Afrika, Litouwen, Noorwegen, Duitsland en Nederland.

Dina werd in 1994 in Ryazan Rusland geboren en studeerde aan de Central Music School in Moskou en studeert momenteel aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou bij prof. A. Mndoyants.

Dina heeft concerten gegeven in Duitsland, Hongarije, Cuba, Bulgarije, Litouwen, Denemarken, Noorwegen, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. Hoogtepunten zijn concerten met de Thüringer Philharmonie, het Israel Symphony Orchestra en het Goldmund Quartet, evenals uitvoeringen in het Liszt-huis in Weimar en Schloss Schillingsfürst.

Ze won talloze prijzen waaronder de 2e prijs op de Liszt-wedstrijd in Weimar (2015), de 1e prijs op de Tel Hai-wedstrijd in Israël (2016) en de Artist Recognition-prijs op het internationale keyboardfestival 2017 in New York, VS.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal