Direct naar de inhoud.

Kamermuziek van grote componisten

  • door:
  • op:

VEENDAM – Grote componisten als Moessorgski, Rachmaninov, Tsjaikovski enRavel schreven tijdloze muziek: de Schilderijen van een tentoonstelling, Symfonische Dansen, De Notenkrakersuite en Ma Mère l’Oye zijn tot op de dag van vandaag met grote regelmaat te horen op de concertpodia.

Het Colori Ensemble (foto) maakte van deze werken een arrangement, resulterend in een kamermuziekversie die zich het beste laat vergelijken met een prachtige zwart-wit foto die op bepaalde plaatsen ingekleurd is, waardoor details nog beter uit de verf komen. Alle beschikbare instrumenten van de leden van het ensemble komen aan bod, zoals de fluit, piccolo, altfluit, hobo, marimba en piano, met een speciale plaats voor de althobo, waarop de alom geliefde altsaxofoonsolo’s uit de Schilderijen en de Symfonische Dansen ten gehore zullen worden gebracht. Naast genoemde evergreens van de klassieke muziek verzorgt het Colori Ensemble de première van Sonatine voor fluit, hobo en marimba van de veelbelovende componist Sipke Hoekstra. In zijn driedelige compositie demonstreert hij de instrumenten in al hun hoedanigheden, van heldhaftig tot teder, van energiek tot verstild, dit alles in een gematigd modern en toegankelijk idioom. Na afloop van het concert is er gelegenheid om met de musici en de componist van gedachten te wisselen.

COLORI ENSEMBLE
met Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Jochem le Cointre (piano)

  • Zondag 7 oktober 2018

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Locatie : Huis voor de Kunst. Stationsstraat 10 Veendam. Entree: 15,00 p.p. in de pauze krijgt u koffie, thee en heerlijke traktaties aangeboden (kinderen t/m 15 jaar gratis)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal