Direct naar de inhoud.

Muziek met ‘liefde’ als thema

  • door:
  • op:

VALTHERMOND – Klassiek In t Veen presenteert het in 2015 opgerichte Hermitage Kwartet, dat een programma brengt met het thema ‘liefde’. Het is ongetwijfeld de liefde voor de muziek die dit jonge kwartet tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen bij elkaar bracht. Aanstormend talent in combinatie met gerenommeerde musici zorgen voor ‘spannend en vlijmscherp samenspel’  schreef het Dagblad van het Noorden.

Op zondagmiddag 28 oktober kunt u hen beluisteren in Valthermond op de Concertboerderij ‘Onder de Linden’ in het derde strijkkwartet van Robert Schumann, geschreven voor zijn vrouw Clara, het tweede strijkkwartet van Leoš Janáček, geschreven voor zijn grote liefde Camilla en het strijkkwartet van Samuel Barber, dat raakt tot in het hart.

Aanvang: 15.00 uur Zaal open: 14.30 uur
Info: www.klassiekintveen.nl, info@klassiekintveen.nl  of telefonisch 0591-549393

Biografie

Het Hermitage Kwartet (zie foto) bestaat uit Floor Le Coultre viool, Jacobien Rozemond, viool, Francien Schatborn, altviool en William McLeish cello. Het Hermitage Kwartet is het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Zij spelen daar de grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het Festival, waaronder in de Hermitage in Amsterdam en in het festival van Emmy Verhey.

Het Kwartet heeft recentelijk een geheel eigen kamermuziekweekend gegeven. Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beide vervullen een aanvoerderspositie in topensembles (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Philharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia.

Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carrière op te bouwen. Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William, is in het najaar van 2016 eveneens afgestudeerd met onderscheiding bij de befaamde cellopedagoog Michel Strauss in Den Haag.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal