Direct naar de inhoud.

Goedewaagen dringend op zoek naar vrijwilligers

  • door:
  • op:

NIEUW-BUINEN – Het team van tien vrijwilligers van Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen is dringend op zoek naar versterking. De groei van het bezoek bij Goedewaagen heeft tot gevolg dat aan de museumbalie enthousiaste medewerkers nodig zijn. Een zaak van belang, want echt klein is het inmiddels 28 jaar jonge Keramisch Museum Goedewaagen niet meer.

Op dit moment wordt druk gewerkt wordt aan een verbouwing die ruimte gaat bieden aan de in kwaliteit en kwantiteit sterk groeiende collectie van het Kunstatelier Goedewaagen-Distel uit de periode 1920-1960. Verder krijgt het museum een stijlkamer, waarin vroeg 20e eeuwse keramiek getoond wordt in een spannende combinatie met de bijzondere meubelkunst van de in stad-Groningen gevestigde Meubelfabriek ‘Nederland’ van J. A. Huizinga.

De meubels –cultureel erfgoed van Noord-Nederlands belangrijkste meubelfabriek– worden in bruikleen gegeven door de Stichting Meubelfabriek Huizinga Nederland. Het museum heeft, na de voor begin volgend jaar verwachte opening van deze twee nieuwe zalen, de beschikking over tien ruimtes waarin regelmatige wisselende presentaties worden geëxposeerd.

Voor de potentiële medewerkers geldt dat het geheel ongesubsidieerde museum ze geen salarissen kan betalen. Gezocht wordt daarom naar onder meer oudere vrijwilligers die op enigerlei wijze buiten het arbeidsproces staan en die het leuk vinden om in teamverband in een bijzonder museum te werken. In bescheiden mate kunnen wel reiskosten worden vergoed.

Nieuwe medewerkers krijgen een cultuurhistorische training van conservator Friggo Visser. Vanzelfsprekend biedt de aanpalende aardewerkfabriek Royal Goedewaagen een unieke leersituatie.
Geïnteresseerden kunnen zich schriftelijk melden, bij voorkeur met haar of zijn levensomschrijving en werkervaring, via: mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal