Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Over twee weken hospice klaar voor eerste bewoners

STADSKANAAL – (video) Afgelopen donderdagmiddag om drie uur werd het Hospice in Stadskanaal officieel geopend. De opening werd verricht door Chantal Holtkamp. Zij is directeur van VPTZ, de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg.

Jan Breider onthulde samen met enkele familieleden de naam van het gebouw: Tineke Breiderhuis. Het gebouw is genoemd naar de overleden echtgenote van Breider die zich erg heeft ingezet voor het hospice. Helaas heeft ze de komst van het hospice niet meer mogen meemaken.

Voorzitter Roelof Kuik van de Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken verwacht dat al heel gauw gebruik wordt gemaakt van het gebouw. “Vanaf zaterdag 18 december mogen de eerste gasten hier opgenomen worden. Dan is echt compleet alles klaar en kunnen we zeggen: Kom nu maar.”

Videoverslag: Boelo Lutgert

 

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.