Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oud burgemeester Veendam benoemd

Foto: Gemeente Súdwest-Fryslân

VEENDAM – Hayo Apotheker (Loppersum, 5 juni 1950) is dinsdagmiddag tijdens zijn afscheid als burgemeester van het Friese Súdwest-Fryslân benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De oud-burgemeester van Muntendam (1980 – 1988) en Veendam (1988 – 1993) kreeg de onderscheiding, tijdens zijn afscheidsreceptie in Theater Sneek, opgespeld door de Friese commissaris van de Koning Arno Brok.

Brok noemde Hayo Apotheker een sieraad voor de publieke zaak en de beste burgemeester van Nederland. Hayo Apotheker was 36 jaar burgemeester verdeeld over 7 gemeenten: Muntendam, Veendam, Leeuwarden, Steenwijk, Steenwijkerwold, Sneek, Súdwest-Fryslân. Apotheker, lid van D66, was ook kort – van 3 augustus 1998 tot 8 juni 1999 – minister van Landbouw in het tweede kabinet Kok.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.