Direct naar de inhoud.

Zuidoost Drenthe gaat meer samenwerken

  • door:
  • op:
Burgemeester Jan Seton

EXLOO – De opbloeiende liefde tussen de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn zal niet leiden tot een herindeling. Dat zegt burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn. Burgemeester  Bert Bouwmeester van Coevorden vertelde maandag in zijn nieuwjaarsrede dat de drie gemeenten nog verder willen samenwerken en dat er een gezamenlijke (raads)vergadering komt op 24 januari in Noord-Sleen.

Geen herindeling

Volgens burgemeester Seton gaat het om een oriënterende bijeenkomst. “Besluiten zullen er niet vallen, die worden in de afzonderlijke raden genomen. Nee, het is zeker niet de bedoeling om de gemeenten samen te voegen of voor een herindeling te gaan. We willen gewoon kijken hoe we op een aantal punten slimmer kunnen samenwerken. Daar kunnen we allemaal lol van hebben”, aldus de burgemeester op RTV Drenthe-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal