Direct naar de inhoud.

Egbert Nijenbanning (VVD) niet verkiesbaar

  • door:
  • op:
Archieffoto: Egbert Nijenbanning

STADSKANAAL – Egbert Nijenbanning was de beoogde wethouderskandidaat voor de VVD maar hij geeft de voorkeur aan zijn huidige baan boven de lokale politiek. “Ik ben kleine zelfstandige en heb een mooie klus bij de provincie Zuid-Holland gekregen. Ik houd me daar bezig met de aanleg van beschermde natuur. In dat werk zit veel tijd’’, aldus Nijenbanning vandaag in het DvhN.

Nijenbanning is de huidige fractievoorzitter van oppositiepartij VVD in de gemeenteraad van Stadskanaal. Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing in maart stond hij op de derde plek. “ik was dus beoogd wethouder, mocht de VVD een plekje in het college van burgemeester en wethouders krijgen. Maar ik zie daar van af. Ik sta nu niet meer op de kandidatenlijst. Ik blijf wel tot de verkiezing in de gemeenteraad.’’

Hans Klopstra
Op die kandidatenlijst staat advocaat Hans Klopstra als lijsttrekker en wordt in principe de fractievoorzitter na de verkiezingen. Wie de nieuwe wethouderskandidaat gaat worden nu Nijenbanning stopt, is nog onbekend. Klopstra: “Het ligt niet voor de hand dat ik dat zal zijn. Mijn werk als advocaat vraagt te veel tijd.’’ Klopstra was in het verleden PvdA-wethouder van Winschoten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal