Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Supermarkten slagen voor test mystery shopper

BORGER ODOORN – De detailhandel in de gemeente Borger-Odoorn houdt zich grotendeels goed aan de regels voor leeftijdscontrole bij alcoholverkoop. Dat blijkt uit controles die in 2017 zijn uitgevoerd.

Van de elf winkels die door een mystery shopper werden bezocht, slaagden er negen direct voor de test. De resterende twee winkels scoorden in de herkansing ook een voldoende.

Supermarkten
De aangekondigde controles werden met name bij supermarkten uitgevoerd. Elke winkel is vier keer bezocht door een mystery shopper. Bij twijfel over of een jongere wel 18 jaar is, is de verkoper verplicht om naar het identiteitsbewijs vragen. De winkels die in de eerste controleronde geen voldoende scoorden, zijn daar door de gemeente op aangesproken. In de herkansing slaagden ook zij voor de test.

NIX18- campagne
Burgemeester Jan Seton is blij met het resultaat. “Op jonge leeftijd alcohol drinken is slecht voor de gezondheid. Als gemeente onderschrijven we dan ook de NIX18-campagne, die als doel heeft om het alcoholgebruik onder jongeren tot 18 jaar terug te dringen. Ik vind het mooi om te zien dat ook onze winkeliers hierin hun verantwoordelijkheid nemen.”

Meer controles in 2018
In 2018 gaat de gemeente zich richten op sportkantines, en ook onaangekondigde controles liggen in de planning.

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.