Direct naar de inhoud.

Update: Middenstanders Stadskanaal in verzet tegen winkelsluiting

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Ruim honderd winkels gaan op dinsdag 2 maart (weer)open. De ondernemers doen dat, of het nu mag of niet. De bekendmaking is inmiddels landelijks nieuws en stond o.a. zaterdag te lezen in het AD.

Eerder werd in dit artikel bericht dat ook de winkeliers van de gemeente Stadskanaal definitief weer open zouden gaan, ook als dat tegen de regels was. Klaas Jan Havinga laat aan rtv1 weten dat hij dit niet zo naar buiten heeft gebracht. “We hebben gezegd dat we graag weer open willen en daar de nodige voorbereidingen voor aan het treffen zijn.” Van een definitief opengaan op 2 maart is volgens hem nu nog geen sprake. “We zijn nog met verschillende mensen in gesprek.” Hoe het in de pers is gekomen weet hij niet, “je hebt dan een telefoongesprek en misschien ben ik daarin verkeerd begrepen.” Hij baalt van de situatie.

Lees het hele artikel in de krant AD – (F: RTV1)

In Stadskanaal staan veel ondernemers op omvallen. Volgens de winkeliersvereniging moet er nu wel iets gebeuren. De winkeliers hebben een waslijst aan voorzorgsmaatregelen tegen verdere verspreiding van covid-19 getroffen. Zo mogen er een beperkt aantal klanten per keer naar binnen en wordt er met een tijdklok gewerkt. Op die manier zou er veilig gewinkeld moeten kunnen worden.

De centrumwinkeliers weten dat ze door open te gaan, mogelijk een hoge boete te wachten staat. Maar ondernemers weten ook dat als ze nu niets doen hun winkel kan omvallen. Voor sommigen is er niks meer te verliezen.

Of na Klazienaveen ook Stadskanaal de deuren opengooit op 2 maart blijft ongewis. Maar dat de druk vanuit de winkeliers flink wordt opgevoerd is duidelijk.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal