Direct naar de inhoud.

Update: Middenstanders Stadskanaal in verzet tegen winkelsluiting

 • door:
 • op:

STADSKANAAL – Ruim honderd winkels gaan op dinsdag 2 maart (weer)open. De ondernemers doen dat, of het nu mag of niet. De bekendmaking is inmiddels landelijks nieuws en stond o.a. zaterdag te lezen in het AD.

Eerder werd in dit artikel bericht dat ook de winkeliers van de gemeente Stadskanaal definitief weer open zouden gaan, ook als dat tegen de regels was. Klaas Jan Havinga laat aan rtv1 weten dat hij dit niet zo naar buiten heeft gebracht. “We hebben gezegd dat we graag weer open willen en daar de nodige voorbereidingen voor aan het treffen zijn.” Van een definitief opengaan op 2 maart is volgens hem nu nog geen sprake. “We zijn nog met verschillende mensen in gesprek.” Hoe het in de pers is gekomen weet hij niet, “je hebt dan een telefoongesprek en misschien ben ik daarin verkeerd begrepen.” Hij baalt van de situatie.

Lees het hele artikel in de krant AD – (F: RTV1)

In Stadskanaal staan veel ondernemers op omvallen. Volgens de winkeliersvereniging moet er nu wel iets gebeuren. De winkeliers hebben een waslijst aan voorzorgsmaatregelen tegen verdere verspreiding van covid-19 getroffen. Zo mogen er een beperkt aantal klanten per keer naar binnen en wordt er met een tijdklok gewerkt. Op die manier zou er veilig gewinkeld moeten kunnen worden.

De centrumwinkeliers weten dat ze door open te gaan, mogelijk een hoge boete te wachten staat. Maar ondernemers weten ook dat als ze nu niets doen hun winkel kan omvallen. Voor sommigen is er niks meer te verliezen.

Of na Klazienaveen ook Stadskanaal de deuren opengooit op 2 maart blijft ongewis. Maar dat de druk vanuit de winkeliers flink wordt opgevoerd is duidelijk.

5 reacties op “Update: Middenstanders Stadskanaal in verzet tegen winkelsluiting”

 1. Supermarkt ga je 1 a 2 x per week naar toe Maar wie koopt er elke week nieuwe kleren/schoenen/meubels enz. Doe toch open die winkels !!!!!

 2. Geweldig!
  Alle winkels gewoon open.
  Als het water je aan de lippen staat is het niet verantwoord om nog langer dicht te blijven.
  Hij 2 maart een bijzondere dag. Op 2 maart word ik 65 jaar. Ik hoop een van de eersten te zijn die heerlijk gebak gaat kopen in het centrum van Stadskanaal. Succes op 2 maart open Geert Mulder Stadskanaal.

 3. Update: Klaas-Jan Havinga van de centrumwinkeliers Stadskanaal laat aan rtv1 weten dat er van een definitieve opening op 2 maart nog geen sprake is. “We hebben gezegd dat we graag open willen en daar de nodige maatregelen voor treffen.” Hoe het verhaal in de wereld is gekomen weet hij niet.

  • Alsof Klaas-Jan Havinga gaat oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Beste man is te nauw verweven met de overheid. Ik denk dat er muiterij is, want wat heb je aan een voorzitter die de leden massaal failliet laat gaan.

 4. Gelijk hebben ze. Iedereen die gewoon elke maand hun salaris krijgen , hebben geen notie wat er bij de ondernemers speelt. Krijg maar eens zelf4 of 5 maand geen salaris en heb je een schuld opgebouwd van 1-2 ton. Slaap je dan nog. Vul het zelf maar in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-