Direct naar de inhoud.

IJsbaan op Museumplein Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Strenge vorst de komende nachten, dat is wat Gerry Faber (foto) eigenaresse van Mijnnnn Kamer in Veendam wil. Maandagmiddag en avond was ze druk op het Museumplein met een aantal medewerkers met het sjouwen van zandzakken om een ijsbaan van circa 15 X 20 meter te creëren.

Spontaan

Het idee kwam spontaan bij ons op, en ja ideeën moet je ten uitvoer brengen, aldus de enthousiaste Faber. Twee dagen bellen leverde een groot aantal sponsors op.

Of de Nederlandse Kampioenschap kortebaanwedstrijden gehouden worden in Veendam is nog even de vraag. Eerst moeten er nog tientallen liters water vloeien en bevriezen om de ijzers onder te kunnen binden. Als dat lukt kan het zwieren en zwaaien deze week nog beginnen in het Veendammer centrum.

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal