Direct naar de inhoud.

Schaatsen op Tweede Kerstdag in Nieuw-Buinen: ‘De familie moet maar even wachten’

  • door:
  • op:
Een mooie laag ijs in de vroege ochtend van Tweede Kerstdag in Nieuw-Buinen | Foto: Gertjan Kamst/RTV1

NIEUW-BUINEN – Schaatsfans konden deze Tweede Kerstdag hun hart ophalen bij de ijsbaan in Nieuw-Buinen. De baan opende namelijk vanochtend in alle vroegte haar deuren. 

De vrijwilligers van de ijsbaan hebben er een drukke nacht op zitten. Gisteravond om 22.00 uur kreeg de ijsbaan het startsein van de ijsmeester om zich voor te gaan bereiden. Een uurtje later werd er al begonnen met het opspuiten van de baan. En om 03.00 uur, bij een temperatuur van ongeveer -9°C, in de ochtend was de baan gereed om op te schaatsen.

Bewolkt

De ijsbaan verwacht de hele dag geopend te zijn, aangezien de voorspellingen nog voor de gehele Tweede Kerstdag vorst voorspellen. ‘Het is te hopen dat het bewolkt raakt’, aldus Bert Drent, voorzitter van Schaatsvereniging Nieuw-Buinen. ‘Dan blijft het ijs namelijk langer liggen.’

‘Familie moet maar even wachten’

Een halfuurtje nadat de hekken opengingen stonden er al ongeveer tien mensen op het ijs. Daarnaast werden er binnen twee uur maar liefst 30 abonnementen verkocht.  Dat sommige schaatsers eigenlijk bij de familie aan het kerstontbijt moesten zitten deerde niet. ‘De familie moet maar even wachten’, aldus één van de schaatsers. ‘Ik maak het straks wel goed.’

Schaatsen en sleeën werden uit het vet gehaald | Foto: Gertjan Kamst/RTV1-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal