Direct naar de inhoud.

Schaatsplezier als uitlaatklep (nagenieten)

  • door:
  • op:
F: Henk Drenth

VEENDAM – Het was zondag nog één keer genieten op de plekken waar geschaatst kon worden in de gemeente Veendam. Door de vrieskou van afgelopen week waren deze voldoende dichtgevroren om veilig te schaatsen. Er werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. De ijsbanen waren als eerste open. Daarna werd ook als vanouds geschaatst op vijvers en veel plekken op het Westerdiep en Oosterdiep. Schaatsers bewogen in slierten over het ijs van het Langeboschmeer en in Borgerswold. Met het mooie decor van de gekleurde huizen en het park Borgerswold. Het gaf echt het nostalgische wintergevoel.

Vriendengroepje

Aan het water op de weg, langs de sneeuwhopen, was zondag al te zien dat de februarizon steeds meer kracht krijgt. Maar dat bracht ook heerlijk schaatsweer mee. Een vriendenclub van 7 personen organiseert in de weekenden, wanneer hun werk het toelaat, allerlei leuke dingen. Het zijn activiteiten zoals het maken van uitstapjes en met z’n allen op vakantie gaan. De vrienden komen uit Pekela, Stadskanaal, Eerste Exloërmond en Zuidwending. Wesley en Donny kennen elkaar vanaf hun negende al van de Voetbalvereniging FC Pekela 2000 van 12 jaar geleden. Anderen zijn erbij gekomen via de Winkler Prins, Noorderpoort en via het werk. En zo is er een hecht vriendengroepje ontstaan.

Nagenieten 

Het schaatsen in Borgerswold was een mooi uitje voor de vrienden. Klapstoelen waren op het ijs neergezet voor de pauzes. Een grote tas met drinken en lekkers was mee. Het schaatsen was ook een verademing, eigenlijk een soort uitlaatklep na maanden van beperkingen.

Van zondag op maandagnacht had het nog licht gevroren, maar maandagmorgen was (helaas) de dooi ingetreden. Het was gaan ijzelen en regenen. De vrieskou heeft ons land, na ruim een week, weer verlaten. De schaatsen zijn weer in het vet, wachtend op een nieuwe winter met strenge vorst. En hopelijk dan zonder Covid-19. – Rest ons om nog na te genieten met de foto’s.

(Foto’s Henk Drenth)

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal