Direct naar de inhoud.

Merel wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

  • door:
  • op:
Merel Nieuwenweg

STADSKANAAL – Tien schoolkampioenen deden woensdag 7 februari mee aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Stadskanaal. De leerlingen streden om een plek in de halve finale.

Tijdens de voorronde mochten de schoolkampioenen op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Merel Nieuwenweg van OBS Hagenhofschool uit Stadskanaal werd door de jury als beste voorlezer beoordeeld. Merel las succesvol voor uit ‘Achtste-Groepers huilen niet’ van Jacques Vriens en bleef daarmee Rosan Mulder van CBS De Verbindingsweg uit Musselkanaal voor.

Halve en provinciale finale
Merel doet  woensdag 14 maart mee aan de halve finale in Bibliotheek Veendam. Zij zal dan strijden voor een plekje in de provinciale finale in Cultuurcentrum vanBeresteyn op woensdag 11 april.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal