Direct naar de inhoud.

Soroptimist Filmfestival voor kinderen

  • door:
  • op:
Eén van de films tijdens het festival is Koemba.

STADSKANAAL – Op dinsdag 13 februari 2018 organiseert Soroptimistclub Stadskanaal ‘de Veenkoloniën’ voor de 9e keer het Soroptimist Film Festival voor Kinderen. Dit festival staat geheel in het teken van de rechten van het kind. Doel van het festival is om kinderen via films bewust te maken van het bestaan van kinderrechten en om de kinderen een kijkje te geven in het leven van andere kinderen.

Het festival wordt behalve in Stadskanaal ook georganiseerd in Hoogeveen, Leeuwarden, Edam, Drachten, Groningen, Emmen, Assen, Hoogeveen, Hoorn, Klazienaveen, Noordwolde, Gouda, Tiel, Volendam en Steenwijk.

Smoky
De Soroptimisten krijgen volop steun voor het evenement. Servicebioscoop Smoky stelt belangeloos haar bioscoopzalen ter beschikking. Daarnaast steunen steeds meer lokale sponsoren het festival met een bijdrage in geld of natura.

Inzameling
Elk jaar wordt er onder de scholen een vrijwillige inzameling gehouden. Dit jaar is het doel van deze inzameling de actie “My Book Buddy”. Ook anderen kunnen een donatie geven aan de actie “My Book Buddy” op rekeningnummer: NL92 RABO 0358 6597 79 t.n.v. Soroptimistclub Stadskanaal ‘de Veenkoloniën’.

Rechten van het kind
Alle kinderfilms hebben een relatie met kinderrechten. Met de films wil de organisatie laten zien hoe kinderen hier en elders leven. Trieste, maar ook leuke verhalen om kinderen ervan bewust te maken dat het leven dat voor hen vanzelfsprekend is, voor veel kinderen anders is. Dat veel kinderen uitgesloten zijn van voldoende voeding, onderwijs en gezondheidszorg en zelfs geen eigen naam hebben.

Programma
Op het programma van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen 2018 staan de films Koemba, De Boskampi’s en Felix.

Stadskanaal
In Stadskanaal komen bijna 1000 kinderen van 16 scholen uit Stadskanaal, Musselkanaal en Alteveer bij elkaar in Service Bioscoop Smoky. De kinderen krijgen na afloop een goodybag gevuld door de organisatie en verschillende sponsoren uit Stadskanaal en omstreken.

Soroptimist International
Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van werkende vrouwen, die maatschappelijke doelen nastreeft. Het Soroptimisme richt zich vooral op verbetering van de positie van vrouwen en kinderen. Er zijn internationaal 93.000 leden, verdeeld over 126 landen. Alle aan dit festival meewerkende clubs zijn onderdeel van deze organisatie.

Kijk voor meer informatie over de deelnemende bioscopen, de films en de sponsoren op de website van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen: www.sffk.nl.

Kijk voor meer informatie over “My Book Buddy” op https://www.mybookbuddy.nl/-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal