Direct naar de inhoud.

Exloo maakt zich op voor een maand lang D’Exels festival

  • door:
  • op:

Exloo maakt zich klaar voor een maand lang muziek, dans, toneel en vele andere kunstvormen. Nu de coronaregels zijn versoepeld is er op het centrumplein van het dorp van 29 augustus tot en met 26 september elke dag wat te beleven tijdens het D’Exels festival. Het festival begint op 29 augustus met een dorpsbrunch voor de inwoners in de tent op het centrumplein.

Tijdens D’Exels festival komen er meerdere thema’s naar voren. Zo is er elke zondag Klassiek op het plein met onder meer New Phoenix Ensemble, Drents Jeugdorkest en Concerto Valiante onder leiding van Peter Janka. Daarnaast besteed het festival ook aandacht aan 76 jaar bevrijding. Op de eerste dag van het festival is er een mooie wandel- en fietstocht uitgezet langs verschillende oorlogsmonumenten.

Het New Phoenix Ensemble met violist Ian de Jong, klarinettiste Letizia Elsa Maulá en celliste Silvia Cempini. FOTO: NEW PHOENIX ENSEMBLE

Verder biedt het festival verschillende markten, wijnproeverijen maar ook themabijeenkomsten zoals de Vrouwen van Nu en de inrichting van het nieuwe centrumplein van Exloo. Ook voor de jeugd zijn er verschillende evenementen zoals een wedstrijd pannenkoeken bakken en een kinderdisco.

Burgemeester

Op donderdag 9 september komt burgemeester Jan Seton spreken over zijn eerste 6 jaar als burgemeester in de gemeente Borger-Odoorn. Daarnaast blikt hij vooruit op zijn tweede periode als burgemeester in de gemeente. Op zaterdag 25 september is er nog een drive-in show van Radio Continu met DJ Kevin Terpstra.

Coverband Billboard treed op 17 september op bij D’Exels Festival. FOTO: COVERBAND BILLBOARD

Voor sommige van de evenementen is aanmelden vooraf verplicht. Voor het Concerto Valiante en de wijnproeverijen wordt daarnaast een klein bedrag gevraagd. De overige evenementen zijn gratis. Meer informatie is te vinden op de website van Exloo.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal