Direct naar de inhoud.

De eeuwige geest van de Langeleegte gepresenteerd

  • door:
  • op:
Foto:  Peter Panneman

VEENDAM – Cor van der Steen, oud-manager van Veendam, mocht zondagmorgen het eerste exemplaar van De eeuwige geest van de Langeleegte van auteur Willem Molema namens de familie Nienhuis in ontvangst nemen. De boek presentatie vond plaats precies een jaar na het overlijden van Henk Nienhuis, de voormalige speler, trainer en directeur van Veendam. Hij overleed vorig jaar op 18 februari op 75-jarige leeftijd.

De uitreiking vond plaats in het bijzijn van vele genodigden en oud-voetballers in de Borgerswoldhoeve te Veendam. Na afloop was er een informeel samenzijn met mogelijkheid tot aanschaf van het boek, al of niet gesigneerd door de auteur. De Langeleegte was jaren een begrip in Nederland. Het was de naam van het stadion van SC Veendam dat bijna 59 jaar betaald voetbal speelde, maar in 2013 failliet ging. Veendam en de Langeleegte, daar wilden andere clubs niet graag spelen. Het zou er altijd koud en winderig zijn en de weg er naar toe was lang.

Beroemde spelers

De Langeleegte krijgt in dit boek een gezicht met verhalen over het ontstaan van de club, over beroemde spelers als Frans de Munck, Paul Amara, Johan Derksen, Jeroen Zoet, Ruben Schaken, Marnix Kolder, Jan Blijham en tal van anderen. Bijzondere supporters, sponsors, mannen van staal en medewerkers komen voorbij. De ‘Eeuwige geest van de Langeleegte’ gaat ook over clubiconen als Henk Nienhuis en Jan Korte, over de drama’s van overleden spelers, over de harde leerschool van trainer Leo Beenhakker en over erotiek en romantiek. Kortom, in dit boek leeft de geest van een van de beroemdste voetbalstadions eeuwig voort.

Meer foto’s: Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal