Direct naar de inhoud.

Dick Ploeger was oud-keeper Veendam waar Derksen over sprak: ‘Ik herinner me kaarsincident niet’

  • door:
  • op:
Oud-keeper van Veendam Dick Ploeger (in 2014) | © RTV Noord

VEENDAM – Dick Ploeger, de oud-keeper van voetbalclub Veendam, kan zich niets herinneren van het veelbesproken kaarsincident waar zijn oud-ploeggenoot Johan Derksen afgelopen week op tv over sprak. Ploeger bevestigt wel dat hij de oud-keeper van Veendam is waarover Derksen het had dinsdagavond in Vandaag Inside.

Ploeger, die nu in Wildervank woont, kan dan ook niet bevestigen of de uitspraken van Derksen kloppen, zegt hij tegen het AD.

Derksen vertelde in Vandaag Inside op SBS6 dat hij zo’n vijftig jaar geleden een kaars tussen de benen van een door drank bewusteloos geraakte vrouw zou hebben gestoken en vervolgens zou zijn vertrokken. Hij zou daarbij in gezelschap zijn geweest van een toenmalige keeper van Veendam.

‘Dit kon niet waar zijn’

De voetbalanalist noemde de naam van Ploeger niet. De oud-doelman kan zich niets bij het verhaal van Derksen voorstellen. ‘Want zo is hij niet. Ik hoorde een verhaal dat een beetje was aangedikt. Dit kon niet waar zijn. Die ervaring had ik niet. En later bleek ook dat het verhaal werd afgezwakt.’

De inmiddels 67-jarige Ploeger bevestigt wel dat hij en Derksen destijds veel met elkaar optrokken. Hij noemt het ‘een hele wilde tijd’. ‘Dat kan ik wel beamen, ja. Maar het incident met de kaars staat mij niet bij.’ Dat laatste zal hij ook tegen de politie zeggen, mocht dat nodig zijn.

Derksen, Genee en Van Der Gijp gestopt

Vrijdagmiddag werd duidelijk dat Derksen naar aanleiding van de commotie stopt met zijn werkzaamheden voor Vandaag Inside. Ook Wilfred Genee en René van der Gijp zijn opgestapt.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal