Direct naar de inhoud.

Verwendag sterke vrouwen in kwetsbare situaties

  • door:
  • op:
Vrouwenverwendag in Veendam

VEENDAM – Vrijdag 9 maart organiseert Glenda Magloire een vrouwenverwendag in Veendam. De dag is naast nieuwkomers/statushouders bedoeld voor alle sterke vrouwen in kwetsbare situaties. In het radioprogramma nieuws en actualiteiten op woensdag 7 maart gaf ze een toelichting. Het fragment is onderaan dit artikel te beluisteren.

Het is een goede manier om vrouwen die bijvoorbeeld zelden of nooit ergens naar toe gaan, om wat voor reden dan ook, uit deze situatie te trekken. Vrouwen die het moeilijk vinden om ergens aansluiting te vinden zijn heel erg welkom bij Glenda. Het is fijn om aandacht te krijgen en het is voor vrouwen in kwetsbare situaties echt nodig, aldus Glenda. Ze is ervan overtuigd dat vrouwen die de stap nemen zich bij binnenkomst meteen thuis zullen voelen. Zelf heeft ze geleerd dat als je voelt dat je alleen bent en je hebt geen vriendinnen dan zal dit veranderen op zo’n dag als deze. Je krijgt leuke contacten en vrijwel zeker komen er fijne gesprekken op gang.

Producten uit de keuken
Glenda en ‘haar’ vrijwilligers ontvangen de vrouwen bij binnenkomst hartelijk. Na de eerste kennismaking gaat men aan de slag met producten uit de keuken, die je gewoon bij je boodschappen in de winkel haalt. ‘Wat je kan eten, is ook goed voor je huid’. Voorbeelden zijn bananen, advocado, kokosnoot, kiwi en honing. De aanwezige vrouwen geven elkaar met behulp van die producten een heerlijke Spa behandeling voor gezicht, handen en nagels.

Thema’s
De achterliggende gedachte is dat tijdens het ‘tutten’ met elkaar, gesprekken vanzelf op gang komen en dat vrouwen dichter bij elkaar komen. Praten over bijvoorbeeld je problemen, je werk, je dagelijkse leven, cultuur, relaties, kleding of uiterlijke verzorging, het is allemaal mogelijk. Per tafel zijn er thema’s. De vrouwen kunnen zelf kiezen aan welke tafel ze willen en kiezen zelf het thema waarover ze eventueel willen praten.

Welkom
Kortom: Glenda zegt tegen alle vrouwen die zich aangesproken voelen; ‘jullie zijn welkom, alleen of met vriendinnen samen, het maakt niet uit’. Een kleine bijdrage wordt wel gevraagd en men moet meenemen, 2 handdoeken en teenslippers. Als je een favoriete kleur nagellak hebt is het verstandig dit ook mee te nemen. Make-up en nagellak dragen is niet nodig want dat gaat op de vrouwenverwendag helemaal goed komen. Na deze eerste keer is het bedoeling om vaker zo’n dag te organiseren.

Waar en wanneer
De dag op vrijdag 9 maart is op twee tijdstippen ingedeeld. Voor de eerste groep van 10.00-12.00 en voor de tweede groep van 13.00-15.00. De locatie is op de Prins Bernhardlaan 69 te Veendam. Opgave kan via telefoonnummer 0645846994.

Vrijwilligers
Glenda heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog twee vrijwilligers te vragen, vooral mensen die nagels kunnen verzorgen. Ook zij kunnen zich opgeven via bovengenoemde telefoonnummer.

Beluister hieronder het radiofragment.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal