Direct naar de inhoud.

Op Pad – Nieuw TV programma bij RTV1

  • door:
  • op:

RTV1 – Sinds dinsdag 6 maart 2018 komt er een nieuw programma bij RTV1 voorbij, genaamd “Op Pad”. Programmamaker Alex Bos neemt je mee naar bekende en onbekende plekjes in de Veenkoloniën. ‘Ik probeer gewoon als nieuwsgierige toerist rond te wandelen’, vertelt Alex. ‘Geen vooraf gemaakt script. Nee, gewoon ergens op af! Dat doe je in de vakantie toch ook? Of in het weekend. Ja, ik praat gewoon Gronings. Ik kan me daar het beste in uitdrukken. Ook is dat natuurlijk een beetje het typetje wat ik neer wil zetten, al ben ik dat eigenlijk gewoon zelf. Ik beleef erg veel plezier aan het promoten van onze streektaal en onze omgeving en hoop daar veel mensen en de omroep een plezier mee te doen. Het liefst zou ik elke week “Op Pad” gaan maar dat zit er helaas niet in. Ik heb ook nog een gezin en een prima fulltime baan.. Hetzelfde geldt voor Martin Wilkens (cameraman) waar ik overigens erg blij mee ben. Het “moet” allemaal even in de avonduren of in een weekend. Eigenlijk is het onze hobby.’

1e aflevering

In de eerste uitzending zien we Alex in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Niet om één van de vele activiteiten te bekijken die daar regelmatig gehouden worden maar om gewoon eens de prachtige plek te bewonderen met de functie die het eigenlijk heeft. Streekhistorisch Centrum. Helen Kämink (directrice van het SHC) laat Alex, en dus ook de kijker thuis, zo goed als alles zien! Huize Ter Marse, het snoepwinkeltje, het museum, het Huisje van Manning en het krantenarchief. In het krantenarchief ging Helen op zoek naar berichten rond de geboortedatum van Alex, niet wetende dat ze een grote foto van Alex zelf als baby in de krant zou vinden. Alex werd namelijk precies als 28 duizendste inwoner van (toen nog) de gemeente Onstwedde geboren.

Titelsong

De band 2K2L heeft de titelsong voor “Op Pad” gemaakt. De tekst en muziek is van Eltje Doddema, geen onbekende als het over het Gronings gaat. ‘Die jongens weten met dit lied precies het sfeertje neer te zetten wat ik voor ogen had’, vertelt Alex. Voorlopig dus maandelijks, op de dinsdagavond een nieuwe ”Op Pad” bij RTV1. Wie weet ooit nog eens wat vaker..

Tips betreffende leuke locaties kunnen naar alex@rtveen.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal