Direct naar de inhoud.

Intensievere samenwerking huurwoningmarkt

  • door:
  • op:
V.l.n.r.: Lex de Boer (directeur/bestuurder Lefier), Ton Souverein
(wethouder Borger-Odoorn), Leon Vries (directeur/bestuurder a.i. Woonservice) en
Ientze van der Sluis (huurdersvereniging Samen Sterk). Anne Kwant (huurdersvereniging ‘t
Huurdertje) ontbreekt op de foto.

BORGER-ODOORN – Nog intensiever samenwerken op het gebied van (sociale) huurwoningen in Borger-Odoorn. Dat voornemen hebben woningcorporaties Lefier en Woonservice,
huurdersorganisaties ’t Huurdertje en Samen Sterk en de gemeente Borger-Odoorn vastgelegd in een lokaal akkoord.

De samenwerkingspartners kennen een traditie van jarenlange samenwerking. Om huurders in Borger-Odoorn nog beter van dienst te kunnen zijn, willen ze bijvoorbeeld eerder informatie uitwisselen en elkaar beter aanspreken op gemaakte afspraken. Wethouder Ton Souverein: “Dit akkoord vormt een stevig fundament voor onze jaarlijkse onderlinge prestatieafspraken.”

Woonvisie
Het akkoord komt voort uit de woonvisie van de gemeente Borger-Odoorn: Samen werken aan een aantrekkelijke woongemeente.. Die bevat het meerjarenbeleid voor zowel particuliere als (sociale) huurwoningen. In het lokaal akkoord maken woningcorporaties, huurdersorganisaties en de gemeente nadere afspraken over sociale huurwoningen. Die worden weer uitgewerkt in jaarlijkse prestatieafspraken over onder meer het aanbod van huurwoningen, betaalbaarheid en leefbaarheid.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal