Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lefier helpt huurachterstand te voorkomen

Lefier in Stadskanaal

STADSKANAAL – Lefier staat voor betaalbaar wonen. Om dit voor haar huurders waar te maken, gaat de woningcorporatie nog actiever helpen om betaalachterstanden, deurwaarderskosten en ontruimingen te voorkomen. Vanaf 10 februari werkt Lefier met een nieuw, gedigitaliseerd incassoproces en gaat ze haar huurders eerder op de hoogte brengen van een betalingsachterstand. Én het wordt huurders van Lefier, op zo’n moment, makkelijker gemaakt om de achterstand alsnog te betalen.

Email met betaallink

Elles Dost, bestuurder Lefier: “De meeste huurders betalen hun huur netjes op tijd. Maar zo’n 20% van de huurders heeft hier meer moeite mee. Dit willen we tijdig signaleren, zodat we deze mensen eerder kunnen helpen.” Zodra een huurbetaling uitblijft of een betaalafspraak niet wordt nagekomen, krijgen huurders een bericht per sms/mail, met daarbij een betaallink. Bij eenvoudige achterstanden, kan de huurder binnenkort ook zelf via het klantportaal van Lefier een betalingsregeling treffen.

Digitaal waar mogelijk en persoonlijk waar nodig

Als een betalingsachterstand verder oploopt, zet Lefier in op persoonlijk contact. Bijvoorbeeld door te bellen en uit te nodigen om met de corporatie in gesprek te gaan en met huisbezoeken. Deze huisbezoeken worden gedaan door de medewerkers bewonerszaken, vanuit de verschillende gebiedsteams. Zij kunnen huurders, als dat nodig is, met een organisatie in contact brengen die ze verder kan helpen. Zo kan een echt problematische schuld worden voorkomen. Op die manier wil Lefier voorkomen dat huurders dieper in de problemen raken en te maken krijgen met deurwaarderskosten of uitzetting.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.