Direct naar de inhoud.

SHC de oude Stelmakerij met pasen weer open

  • door:
  • op:
Stelmakerij Sellingen

STADSKANAAL – Op zaterdag 31 maart opent SHC de oude Stelmakerij haar deuren weer voor het nieuwe seizoen. Waar tot in de jaren zestig van de 20e eeuw Stelmaker Draadje zijn wipkarren, kruiwagens en ander houten gereedschap maakte, is nu een bezoekerscentrum gevestigd dat vertelt over de veelzijdige geschiedenis van Westerwolde.

De tentoonstelling laat in vogelvlucht zien hoe het landschap door invloeden van de natuur maar ook door eeuwenlange bewoning werd gevormd. Hoe leefde de bevolking er? Hoe werd het gebied bestuurd? Je ziet het allemaal in de Oude Stelmakerij.

De Oude Stelmakerij kan het startpunt zijn voor het ontdekken van de bijzondere parels in Westerwolde, zoals de vesting Bourtange en het Klooster in Ter Apel. Ook kun je hier terecht voor fiets- en wandelroutes, kaarten en informatie over overnachtingsmogelijkheden aan de balie van Tourist Info Westerwolde.

SHC de Oude Stelmakerij is in de maand april geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00-16.00 uur, en ook op beide paasdagen. De entree is gratis.
Bezoekadres: Dorpsstraat 32, 9551 AE Sellingen.
Telefoon: 0599-322727

SHC de Oude Stelmakerij is een dependance van het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal. Neem voor het bespreken van groepsbezoek, onderwijsprojecten en andere vragen of opmerkingen contact op via info@streekhistorischcentrum.nl of 0599-612649.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal