Direct naar de inhoud.

StreetFit Groningen bij v.v. SPW

STADSKANAAL – Vrijdag 20 april a.s. vindt bij V.V. SPW in Stadskanaal de tweede editie van StreetFit plaats. Een regionaal voetbalevent voor kwetsbare inwoners, bedrijven & sportverenigingen. Naast voetbal zijn er leuke side events, een gezond buffet na afloop & is er een DJ aanwezig die de deelnemers net een stapje extra laat zetten.

 StreetFit

StreetFit betreft een Gronings voetbalinitiatief gericht op sociale cohesie, sport en het mixen van maatschappelijke groeperingen. Stichting van de Straat is hofleverancier met deelnemende partijen als het Legers des Heils, WerkPro, het Kopland & Open Hof. Daarnaast schitteren ook lokale ondernemers, verenigingsteams en een diverse noordelijke zorginstellingen tijdens StreetFit. Door samen te sporten op de vereniging willen wij verschillende deelnemersgroepen dichter bij elkaar brengen.

 STOOT

StreetFit is uitkomst van een samenwerking tussen Stichting van de Straat & organisator STOOT. Laatstgenoemde biedt sport & gezonde leefstijl programma’s aan (jong)volwassenen in een kwetsbare positie die o.a. te kampen met angststoornissen, trauma’s of bijvoorbeeld verslavingen. Voor hen is deelnemen aan reguliere verenigingsactiviteiten (nog) niet aan de orde. STOOT ondersteunt middels leefstijlprogramma’s en begeleiding richting het verenigingsleven om ook deze jongeren een kans te bieden naar maatschappelijke participatie.

Tweede editie bij V.V. SPW in Stadskanaal op vrijdag 20 april

Na het pilotevent bij SC Stadspark die op vrijdag 23 maart heeft plaats gevonden. Gaat StreetFit met het tweede toernooi naar v.v. SPW in Stadskanaal op vrijdag 20 april.

Toeschouwers zijn van harte uitgenodigd om naast het veld & vanuit de gezellige kantine de teams aanschouwen. Het toernooi wordt afgesloten met een gezond buffet voor de deelnemers.

Side events

Tijdens StreetFit zijn er leuke en grappige side events voor de Groningse voetbalfanaten. De deelnemers kunnen bij de Shoot-out leuke prijzenverdienen door zoveel mogelijk punten te verzamelen. Daarnaast is fysiotherapeut Jur Bron aanwezig tijdens het evenement om consulten aan te bieden voor de deelnemers om blessures te voorkomen.

Prijsuitreiking

Voor de teams zijn er leuke prijzen te winnen, de winnaar van het toernooi wint een bezoek met het hele team naar bioscoop Kinepolis in Groningen. De tweede prijs wordt aangeboden door eet-café de Globe deze biedt ver elk team lid een stuk taart aan met een koffie.

De derde prijs zijn zuivelhoeve toetjes voor het hele team.

Bij de shoot-out zijn er 10 kaarten te winnen voor het stripmuseum in Groningen voor het team dat hier de meeste punten scoort. De prijzen worden aan het eind van de dag uitgereikt door Jur Mellies initiatiefnemer en lijsttrekker van lokaal betrokken in Stadskanaal.

Regiotoernooien

In de maanden mei t/m juli volgen nog twee StreetFit dagen in de regio, het vijfde en laatste toernooi vindt plaats op de Grote Markt. Er is nog ruimte voor bedrijven, zorginstellingen en verenigingsteams om deel te nemen aan dit geweldige event, veelal op vrijdagen aan het einde van de maand. Hierover kunt u contact opnemen met de projectorganisatie info@stoot.nu.

(ingezonden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-