Direct naar de inhoud.

Plannen voor nieuw ziekenhuis

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De Treant Zorggroep wil binnen vijf tot zes jaar een nieuw ziekenhuis bouwen. Dit nieuwe geavanceerde ziekenhuis wordt geschikt voor 24 uurs spoedzorg en gaat de huidige ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen grotendeels vervangen. De huidige ziekenhuizen blijven dan voortbestaan als dagziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis komt in Drenthe te staan.

Toekomstplannen

Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter van de Treant Zorggroep, bracht gisteren de toekomstplannen naar buiten. Dat deed ze samen met bestuurder David Post in een tour langs de ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen. Gisteren zijn dus de medewerkers op de hoogte gebracht.

Spoedzorg

Volgens Treant Zorgroep moet er nu actie ondernomen worden om in de toekomst aan de nieuwe kwaliteitskaders te kunnen (blijven) voldoen. Zo ligt er een voorstel voor de spoedzorg. Er zouden dan zeven keer 24-uur artsen met minimaal twee jaar ervaring aanwezig moeten zijn in een ziekenhuis. Omdat er nu al een artsen tekort bestaat bij de diverse Treant ziekenhuizen moet het nieuwe compacte ziekenhuis uitkomst gaan bieden.

Assen

De situatie zoals die nu ontstaat bij het Refaja, Bethesda, Scheper en mogelijk ook het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen is te vergelijken met de situatie rondom de ziekenhuizen in NoordOost Groningen. Daar is inmiddels het nieuwe compacte Ommerlander Ziekenhuis gebouwd. Ook dit ziekenhuis is ontstaan door  veranderingen in de gezondheidssector, te weinig artsen en de vergrijzing op het platteland.

A28

Treant heeft laten weten dat het nieuwe ziekenhuis gebouwd gaat worden nabij Beilen aan de A28 of bij klaverblad Holsloot (onder Emmen) aan de A37.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal