Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plannen voor nieuw ziekenhuis

STADSKANAAL – De Treant Zorggroep wil binnen vijf tot zes jaar een nieuw ziekenhuis bouwen. Dit nieuwe geavanceerde ziekenhuis wordt geschikt voor 24 uurs spoedzorg en gaat de huidige ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen grotendeels vervangen. De huidige ziekenhuizen blijven dan voortbestaan als dagziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis komt in Drenthe te staan.

Toekomstplannen

Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter van de Treant Zorggroep, bracht gisteren de toekomstplannen naar buiten. Dat deed ze samen met bestuurder David Post in een tour langs de ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen. Gisteren zijn dus de medewerkers op de hoogte gebracht.

Spoedzorg

Volgens Treant Zorgroep moet er nu actie ondernomen worden om in de toekomst aan de nieuwe kwaliteitskaders te kunnen (blijven) voldoen. Zo ligt er een voorstel voor de spoedzorg. Er zouden dan zeven keer 24-uur artsen met minimaal twee jaar ervaring aanwezig moeten zijn in een ziekenhuis. Omdat er nu al een artsen tekort bestaat bij de diverse Treant ziekenhuizen moet het nieuwe compacte ziekenhuis uitkomst gaan bieden.

Assen

De situatie zoals die nu ontstaat bij het Refaja, Bethesda, Scheper en mogelijk ook het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen is te vergelijken met de situatie rondom de ziekenhuizen in NoordOost Groningen. Daar is inmiddels het nieuwe compacte Ommerlander Ziekenhuis gebouwd. Ook dit ziekenhuis is ontstaan door  veranderingen in de gezondheidssector, te weinig artsen en de vergrijzing op het platteland.

A28

Treant heeft laten weten dat het nieuwe ziekenhuis gebouwd gaat worden nabij Beilen aan de A28 of bij klaverblad Holsloot (onder Emmen) aan de A37.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

13 Reacties op “Plannen voor nieuw ziekenhuis

 1. Nog verder van huis.
  Wij worden mooi BEDONDERD door Treant zorg eerst de beloftes en nu dit.
  Refaja zal zo blijven zo het is en zal alleen beter worden. Nee dus in tegenstelling . 😡😣

 2. 😡😡😡😡

 3. Hierdoor krijgen ze meer doden op hun dak vind het niet normaal bouw dan een nieuwe achter refaja

 4. Dus Treant denkt – en wil ons nu ook wijsmaken – dat ze een gebrek aan personeel kunnen oplossen door er een ziekenhuis bij te bouwen. Artsen e.d. die niet in het noorden willen wonen/werken zullen echt niet komen omdat er een nieuw ziekenhuis staat.

 5. Johanna Jongeling

  Wij wonen nu nog tussen St. Lucas en Refaja in, maar als we verder moeten reizen denk ik dat Scheemda straks dichterbij is. Jammer, Refaja was zo vertrouwd en sinds ’68 zien groeien als een gezellig streekziekenhuis.

 6. Carl van der wiel woont zeker in Drenthe of in die richting ach wat worden we bedonderd maar ja geld moet rollen zeggen ze dan maar niet op deze manier onze refaja is nog heel goed vooral met de nieuwe aan bouw dit is niks anders dan met ons geld rommelen en volgend jaar moet onze zorgkosten weer omhoog snap echt niet waar ze mee bezig ZIJN

 7. Carla van de wiel woont zelf in Drenthe zeker of in die richting ach wat worden we toch bedonderd maar ja geld moet rollen zeggen ze toch maar niet op deze manier onze tefaja is goed vooral nu met de nieuwe aanbouw dit is nik anders dan met ons geld rommelen en volgend jaar gaan onze zorgkosten weer omhoog snap echt niet waar ze mee bezig ZIJN

 8. Dominique de Graaff

  Er staat toch al een zieken huis in de regio van Assen!? Waarom nóg een?

 9. Er wordt helemaal geen rekening gehouden met de patiënten. Wordt er straks weer een bus ingezet? Het nieuwe gedeelte van Refaja is eindelijk in gebruik……Het mag wat kosten. Schandalig dat er zo met mens en geld wordt omgegaan. Guus Bruins die echt hart had voor Refaja, moest er eerst uitgeknikkerd worden. Allemaal vooropzet plan.

 10. Ach ach..We mogen niet oud worden,,hoe moet een bejaarde daar komen.,?Ik ben mantelzorger voor een 94 jarige dame en heb niet altijd de tijd om met haar mee te gaan.

 11. Wat gaat er dan met het ziekenhuis in Assen gebeuren? Is niet van Treant, willen ze dat uit de markt drukken door richting Beilen te gaan? Assen is dan voor veel mensen dichterbij.
  Rare oplossing.

 12. Gineke Snell

  Walchelijk wat er met de gezondheidzorg gebeurt. Heb er geen woorden voor. Waar blijft de zorg voor de mens? De mens is niet belangrijk meer, allleen dat wat eraan te verdienen valt. Niet voor de mensen die het daadwerkelijke werk doen, nee dat geld gaat naar de managers in hogere posities die “vanuit de hoogte toekijken op de hard werkenden mensen op de werkvloer “. Triest, en niemand krijgt meer een vast contract. Waar blijft de erkenning voor dit mooie maar zwaar beroep? Geen wonder dat er een tekort ontstaat aan mensen die zich voor dit mooie en dankbare beroep aanmelden. Geld is belangrijk en de mens in nood telt niet meer. In wat voor een koude en gevoelloze wereld leven we eigenlijk?

 13. Henk Bruinenberg

  Wellicht is het een nog veel beter idee om de ziekenhuizen allemaal gewoon te sluiten en 1 centraal ziekenhuis te bouwen in bijvoorbeeld Utrecht.
  Gezien het feit dat de provincie Drenthe en ook een deel van het Groningse platteland vergrijsd en er inmiddels sprake van is om de mensen boven de 70 jaar geen zware operaties meer te laten ondergaan is dit de beste methode om al deze mensen, die hun leven lang bijgedragen hebben aan de maatschappij, op een humane en volledige natuurlijke manier dood te laten gaan (net zoiets als de dieren bij de Oostvaardersplassen).
  Bijkomend voordeel is dat er bij zo’n enorm ziekenhuis ook enorm veel managers, bestuurders en allerlei andere types met een veel te hoog salaris aan de slag kunnen, bovendien kunnen ze dan lekker in de randstad blijven wonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.