Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SHC overweegt vertrek uit villa Huize ter Marse

Streekhistorisch Centrum met watertoren. (F: B.J. Brinkman- RTV1)

STADSKANAAL –  Directeur Helen Kämink van het Streekhistorisch Centrum overweegt een verhuizing naar het centrum van Stadskanaal of eventueel Musselkanaal. Kämink zegt bij RTV Noord dat de verkoop van de watertoren hier debet aan is. Volgens de directeur waren het Streekhistorisch Centrum (villa Huize ter Marse) en de watertoren een eenheid.

Stil

Nu de watertoren in particuliere handen is gekomen zal het stil worden in het museum. Kämink: “We verwachten minder bezoekers nu de eenheid is verbroken en vragen ons af waarom we hier nog zullen blijven zitten. Nu ontvangen we alleen nog doelgerichte bezoekers. We denken dat dit in het centrum anders zal zijn.’

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “SHC overweegt vertrek uit villa Huize ter Marse

  1. Bert Kruize

    Sorry mer. Kamink, maar dat lijkt me nogal voorbarig ! Zou u misschien niet eerst eens in overleg gaan met de toekomstige uitbaters van de watertoren !? Heb diverse keren de watertoren “beklommen”, maar daarbij is mij van die innige eenheid, cq samenwerking niet veel gebleken.
    Misschien kunt u uw mening eens wat meer toelichten?

    grt Bert Kruize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.