Direct naar de inhoud.

CQ CQ hier PB18Mill uit Molen De Eendracht

  • door:
  • op:
Molen De Eendracht in Gieterveen – (Foto: BJ Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL / GIETERVEEN – (video) Enkele radio zendamateurs uit de Kanaalstreek van de Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland (VERON) hebben in het weekeinde van 12 en 13 mei radio-verbindingen gemaakt vanuit molen ‘De Eendracht’ in Gieterveen. Dit deden de amateurs tijdens Nationale Molendag.

PB18MILL

Bernard Zuidema en Jelle Knot hadden in het weiland voor de molen speciale zendantennes gebouwd. Hun kortegolf apparatuur stond in de molen opgesteld. De zendamateurs zonden uit onder de roepnaam PB18MILL en hadden een speciale zendmachtiging. Cq, Cq algemene oproep.. Hier is PB18Mill vanuit molen de eendracht klonk het in de ether op een golflengte van 80 meter.

Mills On The Air

Ook elders in het land hadden zendamateurs hun apparatuur in molens opgesteld en zo werden er heen en weer verbindingen gemaakt onder de naam Mills On The Air. Er konden hiermee mooie awards behaald worden. Niet alleen voor zendamateurs overigens maar ook voor luisteraars.

Een reportage van Bert Jan Brinkman en Luciano Scott-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal