Direct naar de inhoud.

Stichting Bogdike en SKV samen in muziekfeest

VEENDAM – Veendammers krijgen op 25 augustus een spetterend muziekfestijn aangeboden door Stichting Bogdike en de 30 jarige ‘jubilerende’ kabelprovider SKV. Het evenement wordt gehouden op het Museumplein.

Spritz

Er wordt ‘s middags begonnen met de Herman Brood Tributeband ‘Spritz’. Bogdike’s eigen spreekstalmeester Everhard Sprik is zanger van deze band en ook de andere muzikanten zijn voor Veendam zeker geen onbekenden. Een stevige portie rock is gegarandeerd. Na Spritz is het tijd voor de Eagles Tributeband Eagles Legacy met countryrock van de bovenste plank. Alle Eagles-hits komen voorbij en worden loepzuiver gespeeld door deze zeskoppige band die qua kwaliteit kan tippen aan de Dutch Eagles. Ook fans van Abba komen aan hun trekken want na Eagles Legacy is de SOS Abba Tributeband aan de beurt met een groot aantal onvergetelijke Abba-hits. Gitarist van deze band is de Veendammer Bé Brakke die daarvóór óók al aan de bak moest met Spritz. Geen enkele Veendammer zal het betreuren dat Bé twee keer te zien zal zijn tijdens dit evenement.

Ombouwpauze

Na een iets langere ombouwpauze komt de Fleetwood Mac-tributeband Miragea in actie. Deze band met drie zangeressen en ex-Wild Romance drummer Gus Genser speelt niet alléén de hits van de latere Fleetwood Mac zoals Go your own way en Rhiannon maar ook de nummers van de oude Fleetwood Mac van Peter Green. Muzikaal staat Mirage als een huis maar de band is tevens een lust voor het oog vanwege de prachtige kostuums waarin men optreedt.

Grupp Sportivo

Na Mirage volgt het klapstuk van de avond: de knapste zanger van Nederland, Hans Vandenburg met zijn Gruppo Sportivo. Sinds 2017 weer actief op de vaderlandse podia en zelfs voorzien van een spiksplinternieuw album. Gruppo speelt een groot aantal hits van het legendarische album ‘Back to 78‘ zoals Hey Girl, Disco really made it, Bernadette, Beep beep love maar óók nummers van het nieuwe album komen voorbij. Dit belooft een geweldige afsluiter te worden van dit SKV/Bogdike evenement.

Gratis

SKV en Bogdike dromen al voorzichtig van langdurige samenwerking op evenementengebied. Zowel Bert Bos van Bogdike als Bert Feiken van SKV zijn in ieder geval enthousiast.  Als cadeau maakt de jubilerende kabelstichting het hele muziekgebeuren helemal gratis toegankelijk. Door de samenwerking met SKV heeft Bogdike nu automatisch een ruimer budget zodat vrijwilligers in de toekomst nog meer succesvoller te werk kunnen gaan met het opzetten van lokale evenementen. Een unieke situatie want Stichting Kabelnet Veendam kan bijvoorbeeld Bogdike evenementen live-uitzenden op het eigen (lokale) TV info-kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-