Direct naar de inhoud.

Aanleg glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Glasvezelbedrijf Bright Access start binnenkort met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Stadskanaal en Nieuw Buinen. De bedrijventerreinen Vleddermond, Dideldom en Drentse Poort zullen ontsloten worden.

Bright Access ziet in Stadskanaal veel potentie. “Een goede internetverbinding is in onze visie een nutsvoorziening net als water en stroom, daar moet iedere ondernemer eenvoudig gebruik van kunnen maken.” stelt projectleider Daniël Dorrestein.

Tjipke Paas van ICT-partner Cloudteq online werken is enthousiast:
“De op de bedrijventerreinen gevestigde ondernemers hebben slechts beperkte mogelijkheden voor het kiezen van een stabiele verbinding. Bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet gezien het vele werken in de Cloud. Dit gegeven zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen. Op veel locaties is het momenteel niet mogelijk om te kiezen voor glasvezel. Dit staat de groei van bedrijven in de weg. Wij, als ICT dienstverleners, zijn dan ook blij dat er nu voor een betaalbare prijs glasvezel ter beschikking is voor de ondernemers op de bedrijventerreinen hier in Stadskanaal.”

“De op dit bedrievnterrain bevinde bedrievm, dei bint beheurlijk bepaarkt in de keuzes van ain stabiele internet verbinn. Ain beetje bedrief kan toch teegnswoordig nait meer zunder snel internet, gelet het veule waarkn in de klout. Dit in aanmaarking noomn zal dat al rap enkel moar touneemn.
Op veul plekn ist op dit moment nait meuglek om te kaizn veur glasvezel. Dit alles stait de grui van de bedrievm oardig in de wege. Wie, de jonges van de ICT benn dan ook hail bliede dat van vandoage voor ain betaolboore pries glasvezel veur handn komn is veur alle ondernemers op het bedrievnpaark hier op Knoal.”

Directeur van Bright Access Janarthanan Sundaram: “Over glasvezel wordt meestal veel te ingewikkeld gedaan. Wij leggen glasvezel aan vanuit de visie dat glasvezel een nutsvoorziening is. Door een efficiënte aanpak – zonder vraagbundeling of subsidies – kan Bright Access glasvezel veel goedkoper aanbieden dan concurrenten. Samen met onze lokale partners zorgen wij ervoor dat de lijnen kort blijven. Dat is wat de MKB ondernemer wil.”

Het ontsluiten van de terreinen gebeurt in nauwe samenwerking met regionale ICT-partners Cloudteq online werken, Uiterwijk Telecom, Vos Systems, Frema, Qonnected, ITass, Compromisse Managed Services, CJ2, ITLions en 123Telcom.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal