Direct naar de inhoud.

Niet genoeg aanmeldingen glasvezel

  • door:
  • op:

BORGER-ODOORN – Het aantal aanmeldingen voor glasvezel in het buitengebied van Borger-Odoorn is blijven steken op 805. Om te starten met de aanleg zijn er 920 contracten nodig. De organisatie heeft daarom de inschrijftermijn verlengd tot 15 januari en hoopt de komende weken alsnog de doelstelling te halen.

Initiatiefnemer Breedband Borger-Odoorn is verheugd over de grote belangstelling voor glasvezel, maar benadrukt dat er meer aanmeldingen nodig zijn om tot aanleg over te gaan. “Als er niemand meer bijkomt, gaat het project niet door”, vertelt Marten van Vliet van de organisatie. “En dat zou slecht nieuws zijn voor de toekomst van ons gebied en de leefbaarheid in onze dorpen.”

Internetsnelheid
Mensen die zich niet inschrijven voor glasvezel, geven aan tevreden te zijn met de snelheid van hun huidige internetaansluiting. “Natuurlijk kan het op dit moment voldoende lijken, maar is dat over een paar jaar ook nog steeds zo?” vervolgt Van Vliet. “Het internet heeft zich stormachtig ontwikkeld en dat zal de komende jaren alleen maar sneller gaan. De toekomst vraagt om een snelle internetverbinding. Zonder glasvezel blijven we hangen in de tijd en tellen we straks als regio niet meer mee. Het is niet voor niets dat de provincie en de gemeente ons initiatief ondersteunen.”

Dorpsambassadeurs gaan bij de mensen langs
Breedband Borger-Odoorn heeft in een korte tijd 805 inschrijvingen gerealiseerd. Volgens Van Vliet is dat voor een groot deel te danken aan de dorpsambassadeurs die bij de huizen langs zijn gegaan. “Omdat zij niet alle bewoners thuis troffen, hebben zij nog niet iedereen persoonlijk kunnen bezoeken. Daarom hebben we de inschrijftermijn tot 15 januari verlengd. De ambassadeurs gaan ook de komende periode weer bij hun dorpsgenoten langs om glasvezelvragen te beantwoorden. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat het lidmaatschap heel duur is of dat ze jarenlang vastzitten aan de coöperatiebijdrage. We hopen dat onze dorpsambassadeurs veel van dit soort misverstanden kunnen wegnemen en dat we alsnog genoeg deelnemers krijgen”, aldus Van Vliet.

Meer informatie over het glasvezelproject en de dorpsambassadeurs is beschikbaar op de website van Breedband Borger-Odoorn: www.breedbandborger-odoorn.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal