Direct naar de inhoud.

Glasvezel onder het A.G. Wildervanckkanaal

  • door:
  • op:
De mantelbuis voor glasvezel

STADSKANAAL – Onder het A.G. Wildervanckkanaal én de N366 is op over een afstand van 160 meter lengte op 10 meter diepte een mantelbuis aangelegd. In deze mantelbuis komt vanuit Stadskanaal het signaal voor de glasvezelaansluitingen in de buitengebieden van Westerwolde en Stadskanaal door Mabin Groningen.

Dit hele proces was gps-gestuurd en dit met zo’n enorme precisie, dat de boor op de centimeter nauwkeurig aan de overkant kwam. “Het was met recht een prestatie van wereldformaat”, aldus een enthousiaste Ben Olde Agterhuis, voorzitter van de stichting Snel Internet Westerwolde-Stadskanaal.

Binnenkort wordt er glasvezel door de mantelbuis getrokken die de grote KPN centrale in Stadskanaal gaat verbinden met het achterland. Ruim 1600 huishoudens krijgen dankzij deze verbinding snel internet eind 2018 of uiterlijk begin 2019.

Een impressie van deze boring is hier te vinden: impressie boring-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal