Direct naar de inhoud.

Zonnepark Stadskanaal vordert gestaag

  • door:
  • op:
Zonnepark Stadskanaal – (F: RTV1 – BJ Brinkman)

STADSKANAAL – Het bedrijf PowerField is druk bezig met de uitwerking van het zonnepark Stadskanaal. De allereerste plannen dateren reeds uit 2016. Sinds enkele weken gaat het echter snel en binnenkort worden de eerste zonnepanelen opgezet. De hoogspanningskabels zijn inmiddels getrokken en maken een verbinding met het stroomnet via zonnepark Buinerveen.

Aan de noordzijde grenst het enorme zonnepark aan het A.G. Wildervanckkanaal en aan de westzijde ligt het langs de Van Boekerenweg (N378).

De locatie heeft een omvang van circa 83 hectare wat goed is om een zonnepark van circa 100 MWp te realiseren. Het gaat hierbij om ongeveer 300.000 zonnepanelen. Een dergelijk zonnepark op deze locatie kan op jaarbasis ongeveer 90.528 MWh aan stroom produceren. Dit staat gelijk aan het verbruik van 25.800 gemiddelde Nederlandse huishoudens.

Het is de bedoeling dat het zonnepark eind 2020 volledig operationeel is.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal