Direct naar de inhoud.

Uitbreiding museumstation Zuidbroek

  • door:
  • op:

ZUIDBROEK – Afgelopen week zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreiding van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum van start gegaan. Het museum, gevestigd in het voormalige station van Zuidbroek, heeft vergevorderde plannen om de tuinen aan de oost- en westzijde van het museumstation opnieuw in te richten. Aan beide zijden van het gebouw worden daarbij de verdwenen bijgebouwen in oude staat hersteld. Aan de oostzijde wordt een nieuwe goederenruimte gebouwd. Het museum gaat hiervoor binnenkort de fondsenwerving opstarten. Dit gebouw komt op exact dezelfde plaats als waar het tot in de jaren ’50 van de vorige eeuw heeft gestaan. De fundamenten zijn nog aanwezig, zodat hier op verder gebouwd kan worden.

Mammoet
Tot voor kort stond de bouwkeet van het NNTTM gedeeltelijk op deze plaats. Met dank aan de firma Mammoet werd deze een paar meter verplaatst, zodat vrijwilligers van het museum de fundering bloot kunnen leggen om een eerste inspectie te doen. In het nieuw te bouwen onderkomen krijgt onder andere de technische dienst een eigen ruimte, voor opslag van gereedschappen en materialen.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal