Direct naar de inhoud.

Veteranendag in en rond vanBeresteyn

  • door:
  • op:
Complex vanBeresteyn – (F: Marc Dol – RTV1)

VEENDAM – De gemeenten Pekela en Veendam organiseren op zaterdag 1 september 2018 de Veteranendag Pekela / Veendam. Het centrum van Veendam staat deze dag vol van activiteiten, waaronder de jaarlijkse “Pruiverij” en “Oetmarkt”. Voor de veteranen is er een besloten bijeenkomst in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Veteranen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Om 19.30 uur geeft de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ een concert in Cultuurcentrum vanBeresteyn dat voor iedereen toegankelijk is.

Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) is een groot koperensemble met slagwerk. De belangrijkste taak is de begeleiding van militair ceremonieel, zoals commando-overdrachten. Doel van het RFGGJ is een actieve bijdrage leveren aan het versterken van de band tussen militairen en burgers, met oog voor behoud van traditie. De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ staat onder leiding van kapitein Harry van Bruggen. Kaarten voor het concert kosten € 5,00 per stuk (inclusief twee consumpties en garderobe) en zijn verkrijgbaar via www.vanberesteyn.nl.

 Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement. Jaarlijks wordt op de laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Nederland telt ruim 115.000 veteranen.

Het gaat hierbij niet alleen om militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea ingezet zijn. Het gaat ook om de snel groeiende groep “jonge veteranen”. Denk hierbij aan actief dienende militairen en ex-militairen die deelgenomen hebben aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak, Mali en Afghanistan. Het draait bij de Nederlandse Veteranendag om erkenning en waardering voor veteranen. Ook het vergroten van het onderlinge begrip tussen de Nederlandse samenleving en de veteranen is een doelstelling van deze dag. Veel gemeenten organiseren zelf ook activiteiten om hun veteranen te eren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal