Direct naar de inhoud.

Lustrum voor woonwijkcentrum De Paasbergen

  • door:
  • op:
Foto: Bianca Verhoef Fotografie

ODOORN – Ook dit schooljaar runnen studenten helemaal zelfstandig afdelingen bij de Treant Zorggroep. In zowel de woonwijkcentra als op de ziekenhuislocaties van de zorggroep leren mbo- en hbo-stagiaires op zogenaamde leerafdelingen zelfstandig werken. Met als uiteindelijke doel om de afdeling zelfstandig te runnen. In woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn wordt dit jaar een lustrum gevierd: voor de vijfde keer op rij worden studenten in de praktijk opgeleid tot zorgprofessionals (zie foto).

De studenten draaien mee in alle reguliere diensten (ochtend, middag en avond) en worden gaandeweg het studiejaar verantwoordelijk voor steeds meer aspecten die komen kijken bij de organisatie van een goed werkende verpleegafdeling. Op de achtergrond blijven gediplomeerde zorgprofessionals aanwezig om deze studenten te ondersteunen.

De aanwezigheid van studenten zorgt – vanwege de dubbele bezetting van gediplomeerde zorgprofessionals en studenten – voor meer tijd en aandacht voor bewoners en patiënten. De docenten van de betrokken scholen geven les op de Treant-locatie. Het gevarieerde lesprogramma wordt aangevuld met gastlessen door zorgprofessionals van Treant. Studenten kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen. Ze leren omgaan met verantwoordelijkheid, werkdruk en samenwerken. Een unieke kans voor studenten om zich goed voor te bereiden op hun toekomstige baan.

Bij Treant zijn in totaal op zes locaties leerafdelingen waar studenten worden klaargestoomd voor een baan als zorgprofessional. Naast De Paasbergen beschikken ook woonwijkcentra De Schutse (Coevorden) en De Horst (Emmen) over afdelingen die gerund worden door studenten. Tonckenhuys (Zuidwolde) start binnenkort. Op de ziekenhuislocaties Bethesda en Scheper zijn leerafdelingen op het gebied van oncologie en respectievelijk chirurgie/orthopedie en neurologie (Scheper). In het Refaja zijn al sinds jaar en dag leerafdelingen op de cardiologie/neurologie, interne geneeskunde/oncologie, dagbehandeling en chirurgie/orthopedie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal