Direct naar de inhoud.

Comité “Red ons Refaja” komt in actie!

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De leden van het comité “Red ons Refaja” hebben het bericht over het onmiddellijk sluiten van de spoedeisende hulp te Stadskanaal met pijn in hun hart gelezen. Het is tijd om wederom in actie te komen en de eisen van de Gemeente Stadskanaal kracht bij te zetten. De ziekenhuiszorg wordt keer op keer verder uitgehold en afdelingen worden met sneltreinvaart gesloten, dit alles onder het mom er zijn geen artsen en voldoende personeel te vinden. Toch worden er 500 mensen uitgewerkt. Wij zullen het dan wel niet goed begrijpen, maar het één strookt niet met het andere.

Dovemansoren

Woordvoerder Anton Reinders (SP): “Wij zijn al vaker in actie gekomen en uiteindelijk bleken onze acties tegen dovemans oren gericht, maar we zijn ervan overtuigd dat de vier eisen die we nu stellen haalbaar en nodig zijn om nog van goede zorg te kunnen spreken”. De gemeente Stadskanaal heeft ingezet op vier belangrijke zaken om de zorg op een goed niveau te houden in de regio:

  1. Een uitbreiding van ambulances
  2. Een goed en dekkend AED-netwerk (een AED-netwerk alleen is niet voldoende! Er zullen mensen moeten worden opgeleid om deze apparaten te gebruiken.)
  3. Een ambitieuze investering in innovatieve ouderenzorg.
  4. Een oplossing voor de extra transportbewegingen (hoe komen mensen in een ziekenhuis voor behandeling?)
Archieffoto Red ons Refaja: – (B. J. Brinkman – RTV1)

“Wij zijn het volledig eens met bovenstaande punten en zullen een petitie online zetten om handtekeningen te verzamelen. Deze zullen we overhandigen aan wethouder Veenstra (SP), zodat zij deze mee kan nemen en overhandigen aan de betrokken partijen”, aldus comitélid Anton Reinders (tevens voorzitter SP Stadskanaal.)

Meer ambulances

Met de directe sluiting van de spoedeisende hulp wordt er bewust gespeeld met mensenlevens. Op dit moment zijn er te weinig ambulances om de veiligheid te kunnen garanderen. Ambulances zijn straks langer onderweg om patiënten naar een ziekenhuis te brengen. Om dit probleem het hoofd te bieden wordt straks via de meldkamer een ambulance uit een andere regio onttrokken om het gat hier te vullen, dit is geen oplossing maar het verschuiven van het probleem. Punt 1 is dan ook zeer belangrijk en zal eerst moeten worden gerealiseerd voordat de spoedeisende hulp in “Ons Refaja” had kunnen worden gesloten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal