Direct naar de inhoud.

Actie ‘Schoon Belonen’ in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Wethouder Freek Buijtelaar – (F: Peter Timmer Fotografie)

BORGER-ODOORN – Na inwoners van de gemeente Borger-Odoorn kunnen straks ook organisaties met een maatschappelijk belang hun PMD-afval scheiden. Onder het mom van de actie ‘Schoon Belonen’ kunnen onder meer scholen, sportverenigingen en dorpshuizen hun PMD-afval gaan aanbieden in een plastic zak of container.

In principe zamelt de gemeente alleen afval in bij huishoudens, die daar ook afvalstoffenheffing voor betalen. Vanuit maatschappelijke organisaties is echter veel behoefte aan gescheiden inzameling van plastic, metaal en drankenkartons (PMD). Wethouder Freek Buijtelaar komt daaraan graag tegemoet. “Borger-Odoorn is een Cittaslow-gemeente, dat betekent dat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. We zijn blij dat verenigingen hier ook actief aan willen bijdragen”.

Tegenprestatie De PMD-inzameling wordt gekoppeld aan Schoon Belonen, een programma binnen het initiatief NederlandSchoon. Dit programma is erop gericht de hoeveelheid zwerfafval terug te dringen en daarmee ook het hergebruik van het ingezamelde afval te stimuleren. Van de deelnemende organisaties in Borger-Odoorn wordt dan ook een tegenprestatie verwacht voor de inzameling van het PMD-afval door de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld het schoonhouden van de directe omgeving van een school, sportveld of wijk zijn.

Vervolg De gemeente Borger-Odoorn werkt de plannen op dit moment nader uit. Later wordt bekend of deelnemende organisaties containers of plastic zakken gaan gebruiken. Zodra daar meer over bekend is zal de gemeente potentiële deelnemende organisaties benaderen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal