Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dilana Rocks in cultuurpodium VanSlag

F: Henk van Raaij

BORGER – Dilana is sinds enige tijd weer woonachtig in Nederland. Geboren als Dilana Jansen van Vuren en bekend geworden als Dilana Smith treedt ze weer heel veel op. Op vrijdag 28 september staat ze met haar band in cultuurpodium VanSlag in Borger. Het is voor VanSlag meteen ook de opening van het theaterseizoen.

Emmen

Op haar zestiende staat ze al wekenlang op de eerste plaats van de Zuid-Afrikaanse hitparade met de single Dancing in the Moonlight. In 1996 verhuist Dilana naar Emmen en vormt met een nieuwe groep muzikanten de groep Cazmelion, later Caz. In drie jaar tijd treedt ze zo’n 500 keer met de band op en verkoopt ze 12.000 demo-tapes.

The Voice of Holland

In 2000 komt haar debuutalbum Wonderfool uit waarvan de eerste twee singles, Do you know en To all Planets de Nederlandse hitparade halen. Het album komt in de Album Top 100. Vervolgens vertrekt ze naar Amerika, waar ze redelijk aan de weg timmert. In 2016 duikt ze op in The Voice of Holland. Ze wint niet, maar heel Nederland kent haar weer als Dilana Rocks. Het concert van Dilana begint om 21.00 uur. Voor meer info kijk op www.vanslag.eu.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.