Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voedselbank Veendam trekt aan de alarmbel

(F: Facebook voedselbank Veendam/Menterwolde)

VEENDAM – De Voedselbank Veendam-Menterwolde maakt zich zorgen. Er is een groot tekort aan vrijwilligers. Zeker 10 extra medewerkers zijn er nodig. Bovendien zijn de schappen met houdbare spullen zoals macaroni en rijst bijna leeg.

Vrijwilligers te kort

Volgens coördinator Jan van der Laan van de voedselbank is het op dit moment bijna niet meer te doen. Er zijn simpelweg te weinig mensen zegt hij in het DvhN. Het is keihard aanpoten voor de vrijwilligers die er nu zijn. We hebben maar acht vrijwilligers. Dat zijn er veel te weinig volgens van der Laan. De Voedselbank Veendam-Menterwolde heeft een groot werkgebied. Zeker 340 huishoudens in Veendam, Wildervank, Bareveld, Meeden, Muntendam, Zuidbroek en Noordbroek zijn van de voedselbank afhankelijk.

Opendag

Half oktober wil Van der Laan een open dag houden voor burgers en ondernemers uit de regio. Niet alleen om houdbare producten zoals rijst, macaroni of koffie in te zamelen. Maar ook om nieuwe vrijwilligers binnen te halen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “Voedselbank Veendam trekt aan de alarmbel

  1. Misschien kunnen mensen die bij de voedselbank komen ook eens een dagje mee helpen. Voor wat hoort wat en is tevens nog gezellig ook.

  2. Er zijn zoveel jonge werkelozen met een uitkering . Laten ze die dan inzetten.

  3. w cinar de jong

    wat zijn de werktijden? en wat als je 2 weken op vakantie gaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.